FT: Nafta- ja gaasibossid said ebaedule vaatamata boonuseid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopas maksis Royal Dutch Shelli juhatus tippjuhtidele lisatasu hoolimata sellest, et selle eeltingimuseks seatud tootlus saavutamata jäi.
Euroopas maksis Royal Dutch Shelli juhatus tippjuhtidele lisatasu hoolimata sellest, et selle eeltingimuseks seatud tootlus saavutamata jäi. Foto: Reuters / Scanpix

Mitmed USA ja Euroopa nafta- ja gaasifirmad tõstsid möödunud aastal oma tippjuhtide töötasu vaatamata sellele, et seatud eesmärgid tootmise ja ettevõtte väärtuse tõstmise osas täitmata jäid.


2008. aasta kõige tähelepanuväärsem lisatasu läks ühe suurima USA gaasitootja Chesapeake Energy juhile Aubrey McClendonile.

1989. aastal Chesapeake'i asutanud McClendon sai mullu boonusena rohkem kui 75 miljonit dollarit - pärast seda, kui firma börsil nii tugevasti langes, et ta 90 protsenti oma aktsiatest maha pidi müüma, et investorite poolt nõutud lisatagatist kokku saada.

Euroopas maksis Royal Dutch Shelli juhatus tippjuhtidele lisatasu hoolimata sellest, et selle eeltingimuseks seatud tootlus saavutamata jäi.

McClendon jäi Financial Timesi mulluses efektiivsete juhtide nimekirjas energiasektoris viimaseks, Shelli juht oli aga 35 hulgas 20. kohal ning ühtlasi kõige viletsam eurooplane.

Nimekirja koostamisel arvestas FT võrdväärselt ettevõtete investorite aastakasumit tervikuna, ettevõtte omakapitali tootlust ning palganumbreid - 2008. aasta lõikes.

Praktiliselt kõik nafta- ja gaasifirmad jätsid oma aktsionärid möödunud aastal kahjumisse. Palju oli ka neid, kes firmasiseste eesmärkidega jänni jäid.
Sellele vaatamata kasvasid uuringufirma Equilari analüütikute andmetel samal ajaperioodil praktiliselt kõik hüvitispaketid.

Suure USA pensionifondi TIAA-CREFF vanemanalüütiku Hye-Won Choi sõnul soovivad investorid, et tasu oleks seotud tulemustega.

«Eriti tähtis on see majanduslikult keerukatel aegadel. Ettevõtete juhatustel on praegu väga raske põhjendada, miks nad tippjuhi jaoks erandi peaksid tegema,» ütles ta.
«See kulunud argument, et juhtide firma juures hoidmiseks tuleb neile suurt lisatasu pakkuda, ei pea tänasel tööturul enam vett,» lisas ta.

FT nimekirja kõige kõrgemini tasustatud juhid McClendon ja Naborsi juhatuse esimees Eugene Isenberg olid oma «alagrupis» kõige viimaste hulgas nii aktsionäride kasumi kui omakapitali tootluse osas - mis näitab, kui ebaefektiivselt neid ettevõtteid juhiti.

Nimekirja tippu paigutus USA gaasitootja Southwesterni juht Harold Korell.

Southwestern oli ühtlasi ainus energiaettevõte, kes FT andmetel 2008. aastal oma aktsionäridele tulu tõi.

Copyright The Financial Times Limited 2009.  


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles