Ühinev ministeerium jätab tööta 30 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Majandus- ning teede- ja sideministeeriumi ühendamisel jääb tööta kuni 30 ühe või teise asutuse senist töötajat, kelle osakonnad pannakse liitumisel kokku. Uus ministeerium peaks tööd alustama novembris.

Praegu mõlemal ministritoolil istuva Liina Tõnissoni sõnul kaotavad töö eelkõige nende osakondade inimesed, kes seni on teenindanud ministeeriumi sisulise tööga tegelevaid üksusi.

«Ei ole meil ju vaja topelt pressiinimesi, haldusosakonda või mõnda teist haldusüksust,» ütles Tõnisson.

Ministeeriumide ühendamise tarvis teede- ja sideministeeriumi nõunikuks võetud Kostel Gerndorfi sõnul ongi praegu personali poole pealt üheks olulisemaks ülesandeks välja töötada skeem, kuidas komplekteerida nende osakondade koosseisud. «Seda saab öelda vast septembriks, kui paigas on uue ministeeriumi täpne struktuur,» lausus ta.

Miljonid hüvitisteks

Mitmed ministeeriumiametnikud kardavad, et kõik senised haldusosakondade inimesed vallandatakse ning täitmata kohtade tarvis korraldatakse konkursid, kus ka nemad osaleda saavad.

Selline skeem tähendaks aga riigile suurt rahalist kulutust, sest kõigile koondatavatele inimestele tuleb maksta ka koondamishüvitisi, mis võivad ulatuda miljonitesse kroonidesse.

Tõnissoni sõnul eelistatakse uutel ametikohtadel neid inimesi, kes on omas valdkonnas paremad spetsialistid. «Kindlasti ei lähe me seda teed, et esmalt loobume neist, kes on katseajaga tööl, sest see oleks riigile odavam,» kinnitas minister. «Siin on määrav ikkagi inimene ja tema kogemused, mitte rahaline efektiivsus.»

Seetõttu ei julge ka minister ega ministeeriumide ühendaja ennustada, kui palju tuleb riigil maksta koondamishüvitisi.

Alustab novembris

Tänavusest riigieelarvest on kahe ministeeriumi ühendamiseks ette nähtud 800 000 krooni, mis ei pruugi Tõnissoni kinnitusel siiski kõik ära kuluda. Lisaks sellele on valitsuse reservfondist ette nähtud raha kolimise tarbeks, kuid sellegi suurus sõltub tööde mahust.

Tõnissoni sõnul on praegu võimalik, et kolitakse ühte senistest hoonetest, kuid seegi, et ministeeriumi tarvis ehitatakse uus hoone, mille majandamine võib odavam olla.

Uus ministeerium peaks praeguste kavade kohaselt tööd alustama novembris ning selle nimeks saab majandusministeerium.

Praegu kehtiva koalitsioonilepingu kohaselt peaks ühendamisega igal juhul lõpule jõudma tänavu. Praegu töötab kahes ministeeriumis kokku pisut üle 200 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles