Esmaspäev on viimane päev otsustada maksete jätkamine teise sambasse

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liitujate arv graafikul eelmise neljapäeva andmetel.
Liitujate arv graafikul eelmise neljapäeva andmetel. Foto: Margit Randmäe

Pühapäeval veebis ja esmaspäeval ka pangakontoris saab veel esitada teise pensionisamba vabatahtlike maksete jätkamise avaldusi.


Valitsus külmutas teise samba pensionimaksed kokkuhoiu nimel selle aasta juunis. Riik taastab endapoolsed maksed pooles mahus (kaks protsendipunkti iga inimese sotsiaalmaksust) 2011. aastal. Täies mahus taastab riik endapoolsed maksed 2012. aastal.

Vabatahtlikke makseid jätkates paneb inimene teise sambasse tuleval aastal ise sisse kaks protsenti oma brutopalgast. Vabatahtlikud lisavad oma tulevasse pensionivarasse 2011. aastal samuti kaks protsenti, teised maksavad siis ühe protsendi palgast.

«Kuna pensioniks kogumine on suuresti iga inimese enda isiklik vastutus ja võimalus, soovitab SEB kõikidel pensioni teise samba omanikel sissemaksetega kindlasti jätkata,» ütles SEB Elu- ja Pensionikindlustuse juht Indrek Holst.

SEB kogumispensioni klientidest on jätkamisavalduse esitanud üle 40 protsendi ehk üle 70 000 inimese, teatas pank.

Kõigist ligi 600 000 inimesest, kes on teise pensionisambaga vabatahtlikult või sundkorras liitunud, jätkab vabatahtlikke makseid pühapäeva lõunase seisuga 200 256 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles