Balteco: luks- ja kestvuskaupu ostetakse kordi vähem

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balteco vannid.
Balteco vannid. Foto: Liis Treimann

Balteco turundusjuhi Merje Seina sõnul ostetakse praegu võrreldes 2007. või ka 2008. aastaga kestvus- ja lukskaupu kordi vähem.



Seina sõnul on tarbijate käitumine majanduslanguse ajal muutunud: kui enne osteti julgelt endale massaaživann ka ehistupoest, siis nüüd seda enam naljalt ei tehta ja ost sooritatakse vannisalongist. Edasimüüjate käest ostetakse vaid lihtvanne.

Võrreldes oktoobriga on vannitootja müük novembris Eesti turul kukkunud. Ettevõtte käive tervikuna sõltub aga ekspordist ja selles osas selguvad novembrikuu tulemused alles selle kuu algul.

Võrreldes suvega on Balteco müük sügisel siiski veidi suurenenud. Salongis käiakse ja hinnapäringuid võetakse iga päev, kuid ostutehinguni alati ei jõuta.

«Ostja peaks endale selgeks tegema, mida ta endale vannituppa soetada soovib. Kõlava nimega Hiina tooteid on terve turg täis, kuid minu soovitus on: üheksa korda mõõda, üks kord lõika. Osta parem kvaliteetne ja sertifiteeritud tootja vann, sest kui vann on viletsast materjalist, võib juhtuda, et maksad all elava asuva naabri remondikulud kinni,» hoiatas Sein.

Ta toob näite, kuidas inimene ostis mõnevõrra odavama Hiina massaaživann, aga sellel puudus funktsioon, kus vann pumpab peale veest tühjendamist ise ka torustiku  tühjaks. Nõnda jäi sinna umbes viis liitrit vett sisse, kuu aja pärast ei pidanud veetorud enam survele vastu ja leotasid kogu alumise korruse üle. Müüja endale vastutust ei võtnud, tootja Hiinas ammugi mitte ja nüüd tuleb vanni omanikul naabrile sada tuhat krooni tasuda.

Odavamad vannid on toodetud ABS akrüülist, Balteco ja maailma tuntud brändid toodavad saniteetsest akrüülist vanne, mis on küll kallim tehnoloogia je keerulisem töödelda, kuid mis peab ka rohkem vastu. ABS akrüül aga vigastusele vastu ei pea ja kui vannis on juba auk sees, polegi muud teha, kui see välja vahetada, rääkis turundusjuht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles