Vene lennuvägi võlgneb Eestile 250 000 krooni

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene sõjalennuk.
Vene sõjalennuk. Foto: wordpress.com

Vene lennuvägi ei ole alates aprillist Eesti Lennuliiklusteenindusele arveid tasunud ja võlg on tänaseks üle 250 000 krooni.


Sellise postituse avaldas oma blogis riigikogu liige ning Eesti Lennuliiklusteeninduse (LLT) nõukogu liige Silver Meikar.



Nimelt toimub MIG'ide, SU'de, AN'ide ja teiste lennukite lend Peterburist Kaliningradi piki Soome lahte neutraalvete kohal, kuid Eesti vastutusalas.



Lennuliiklusteenindus peab seega tagama neile navigatsiooniteenust - garanteerima näiteks, et Vantaa või Tallinna lennujaamast tõusvad või sinna maanduvad reisilennukid ei satuks liiga lähedale Vene sõjaväe lennukitele.



Kui selle aasta keskpaigani ei ole arvete tasumisega probleeme olnud, siis nüüd pole raha kättesaamisele kaasa aidanud ka korduvad meeldetuletused erinevate kanalite kaudu.



«Olen päris kindel, et ministeeriumid on sel teemal juba omavahel suhelnud. Usun, et aasta lõpuks siiski see raha kätte õnnestub saada,» ütles Meikar E24'le.



Et tegemist pole suure summaga, näitab see Meikari sõnul eeskätt idanaabri lennuväe korralagedust ja suhtumist.



LLT nõukogu liige leiab, et kui mõni tsiviillennundusega tegelev firma selliselt käituks, lõpetaks LLT talle õige kiiresti teenuse pakkumise (mis tähendab, et neid ei lubataks Eesti poolt jälgitavasse õhuruumi) ning esitataks avaldus inkassosse.



Samas on Vene sõjalennukitega erinevaid probleeme olnud varem ka.


Mitmeid kordi toimunud Vaindloo saare põhjapoolsest tipust ülelendamine (ehk sisenemine Eesti õhuruumi) on arvatavasti näide lendurite lohakusest, laiskusest või puudulikust radarisüsteemist.



Rikkis transpondrid (või nende puudumine üldse) näitab aga iganenud Vene lennukiparki, hindas Meikar.



Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles