Valitsuspartei liige hakkab laenuvõlgnike kaitseks seadust tegema

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ken-Marti Vaher.
Ken-Marti Vaher. Foto: Pm

Riigikogu õiguskomisjoni esimees Ken-Marti Vaher (IRL) teatas, et teeb töörühma laenuvõlgnike huvide kaitse seaduseelnõu koostamiseks.


«Seadused ei taga laenuandjate ja laenuvõtjate mõistlikku tasakaalu, vaid on laenuandjate kasuks kaldu. See on eriti tulnud esile nüüd, kui laenuandjate suhtumine laenuvõtjatesse on paljude võlgnevuste tõttu varasemaga võrreldes kõvasti muutunud,» ütles Vaher.

Vaheri kinnitusel on lubanud õiguskomisjoni moodustatud töörühmas osaleda riigikohtunik Villu Kõve ja professor Paul Varul. Töörühma soovitakse kaasata ka finantssüsteemi asjatundjad, võlglaste probleemidega kokku puutunud praktikud ja nelja parlamendifraktsiooni esindajad.

«Pean oluliseks sellise lahenduse väljatöötamist, mis kahjustamata teiste või tulevaste laenuvõtjate huve kaitseks senisest enam kodulaenuvõtjaid, annaks võimaluse läheneda igale võlgnikule personaalselt ning, arvestades iga juhtumi eripära, eraldaks tõesti hätta sattunud ausad võlgnikud teistest juhtumitest,» tõdes Vaher.

Vaheri kinnitusel kutsub ta töörühma esimese istung kokku juba järgmisel nädalal.

Varem on nii Keskerakond kui ka sotsid seaduse-eelnõud, mis käsitlevad ettepanekuid kodulaenu võlglastega seotud probleemide lahendamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles