TV1 võlausaldajad kinnitasid võlgniku muudetud ettepaneku

Allan Keian
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pankrotimenetluses telejaama TV1 võlausaldajatest pooldas täna uuendatud kompromissettepanekut, mille kohaselt tasub jaama omanik Polsat võlausaldajatele kuu aja jooksul 20 protsenti võlgnevustest, kirjutab BNS.

TV1 ajutine pankrotihaldur Arno Mägi ütles, et koosolekul viibinud võlausaldajatest hääletas ettepaneku poolt 92,8 protsenti ehk kõigist võlausaldajatest oli poolt 79 protsenti. Kuna tegemist on pakkumisega, millega rahuldatakse alla 50 protsendi esitatud nõuetest, siis vajas ettepanek läbiminekuks kolm neljandikku võlausaldajate häältest. Mägi sõnul on üleval veel probleem seoses pankrotiseaduse tõlgendamisega, kas häälte arvestamisel lähtutakse esitatud võlanõuete mahust või võlausaldajate üldarvust ning selle peab lahendama kohus kompromissettepaneku kinnitamisel. «Minu arusaamise järgi on kompromiss nüüd otsustatud, aga saab näha, mis otsuse langetab kohus,» ütles ta. TV1 kõige suurem võlausaldaja ja kõige kaalukam otsustaja oli koosolekul omanikfirma Polsat ise, kes on esitanud TV1 vastu 98 miljoni kroonise nõude. Kokku on TV1-l vőlgnevusi 125 miljoni krooni ulatuses, teised suuremad vőlausaldajad on Ringhäälingu Saatekeskus, Ühispank ja töötajad ligi 2,5 miljoni kroonise palganõudega. Varem kohtule esitletud kompromissettepaneku kohaselt oleks võlgnevuste tasumine toimunud 30 protsendi ulatuses kõigist pandiga tagamata nõuetest. Viis protsenti summast oleks võlgnik tasunud 30 päeva jooksul pärast kompromissettepaneku kinnitamist, ülejäänud 25 protsenti aga võrdsetes osades viie aasta jooksul. Mägi sõnul muutsid TV1 omanikud aga ettepanekut selliselt, et kõigist võlgadest tasutakse 20 protsenti koheselt, 30 päeva jooksul pärast ettepaneku kinnitamist. Mägi hinnangul on tegemist parema pakkumisega, kui varasem lubadus maksta ära viia aasta jooksul ning kui raha pakutakse, tuleks see võlausaldajatel ikkagi vastu võtta. «Iseasi, kas nad seda kokkulepet täidavad,» märkis ta. TV1 pankroti väljakuulutamise korral pole vőlausaldajatel lootust midagi tagasi saada. Varasid on TV1-l bilansi kohaselt 14 miljoni krooni eest, kuid pankroti väljakuulutamisel oleks Mägi hinnangul võimalik selle eest reaalselt saada vaid kolm-neli miljonit krooni, mis läheb kõik töötajate palganõuete katmiseks. Eile Vilniuses toimunud ESTV AS-i nõukogu koosolekul vabastati TV1 senine juht Rait Killandi oma ameti kohalt. Polsat on lubanud rahastada TV1 tegevuse jätkamist ja esitanud oma kavatsuste kinnituseks pankrotihaldurile äriplaani. TV1 taotleb ka mullu oktoobris kaotatud ringhäälingulubade taastamist ning on kaevanud Tallinna halduskohtusse kultuuriministeeriumi vastava ettekirjutuse. Esimene istung toimub selles asjas 28. jaanuaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles