TV1 töötajad teevad eestikeelset kanalit STVs

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Osa TV1 endisi töötajaid on asunud tööle kaabeltelevisioonifirmasse STV, et käivitada jaanuari teises pooles uus eestikeelne telekanal.

STV asepresidendi Raivo Mihkelsoo sõnul tehakse praegu eestikeelseid proovisaateid STV venekeelsel kanalil. Pärast 15. jaanuari peaks kaabeltelevisiooni vahendusel eetrisse tulema juba uus eestikeelne kanal, milleks kultuuriministeerium eraldas ringhäälinguloa. «Luba on ööpäevaringse kanali jaoks, millest põhilise osa peaks moodustama uudised,» rääkis Mihkelsoo, kelle sõnul on lisaks kohalikele uudistele plaanis kavva võtta ka võõrkeelsed välisuudised. Mihkelsoo sõnul võtab STV tööle eestikeelse kanali loomiseks kokku 15 uut inimest, neist neljaga on saatetootmise leping juba sõlmitud. «TV1st on pakkumisi nii operaatoritelt, rezhissööridelt kui ka diktoritelt ja neid me tänu nende professionaalsele kogemusele tööle ka võtame,» sõnas Mihkelsoo. Mihkelsoo sõnul plaanib STV eestikeelsel kanalil hakata näitama ka Tallinna linnaosade uudiseid, jalgpalliülekandeid, kunsti- ja linnatutvustusi. Selliseid saateid on STV teinud venekeelsetena juba üle kaheksa aasta. «Eestikeelse kanali eelarve on miljoneid, viis miljonit krooni aastas kindlasti,» lisas Mihkelsoo. Osa rahast tuleb tema sõnul lepingutest Tallinna linnaosadega. Mihkelsoo lisas, et nimekaimust STV Kanal OÜ vahendusel teenib STV ka reklaamiraha. «STV jätkab ilmselt Eesti kapitalil põhineva ettevõttena, sest lisainvestorid võivad näiteks TV1 kogemuse kohaselt probleeme tekitada,» ütles Mihkelsoo. Kokku on Starmani kõrval ühel Eesti suurimal kaabeltelefirmal STV 61 kanalit, neist seni nelja toodeb STV ise. 57 kanalit on digitaalsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles