Uno Mereste saab Eesti Pangalt eluaegse pensioni

Allan Keian
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Panga nõukogu otsustas täna anda teenete eest endisele Eesti Panga nõukogu liikmele ja esimehele eluaegse pensioni.

1991.-1997. aastatel Eesti Panga nõukogu liige ja esimees olnud Mereste saab teenetepensionit alates järgmisest aastast 1,6-kordse Eesti keskmise palga ulatuses, ütles Eesti Panga avalike suhete nõunik Janno Toots. Statistikaameti andmeil oli tänavu kolmandas kvartalis keskmine Eesti palk 5300 krooni, mis teeb Mereste ühe kuu teenetepensioniks ligikaudu 8480 krooni. Keskpank otsustas määrata Merestele pensioni märkimisväärse panuse eest Eesti rahareformi ettevalmistamisel ja läbiviimisel. Lisaks on Mereste andnud olulise panuse pangandust reguleerivate seaduseelnõude ettevalmistamisel. Viimasel paaril aastal on teenetepensioni saanud ka endine keskpanga nõukogu liige Raimund Hagelberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles