Swedbank jätab Baltimaade tütarfirmade juhid preemiast ilma

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbank.
Swedbank. Foto: Peeter Langovits

Swedbank jätab oma Baltimaade tütarfirmade juhid sel aastal halbade tulemuste pärast preemiatest ilma ning Swedbanki Grupis makstakse tulemustasu vaid kasumit teeninud üksuste juhtidele.

Neli Rootsis tegutsevat suurpanka - Swedbank, SEB, Nordea ja Handelsbanken - plaanivad selle aasta tulemuste eest maksta oma juhtidele miljardeid kroone preemiateks. Rootsi meedia andmetel jagab kõige heldemalt ehk 3,5 miljardit krooni tulemustasudeks SEB, Swedbank on kokkuhoidlikum, seal kulub selle aasta juhtide premeerimiseks umbes miljard krooni, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Swedbanki juhtkond otsustas, et sel aastal saavad Swedpankis tulemustasu vaid nende üksuste juhid, kus jäädakse kasumisse ning seega jäetakse Eesti, Läti ja Leedu Swedpanki juhid preemiatest ilma.

Mitmed Euroopa riigid, kaasa arvatud Rootsi, on võtnud sellise suuna, et pankurite hiigelboonuseid tuleks kuidagi piirata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles