Vast juba aasta uputavad meediat lood metssigade iibe plahvatuslikust tõusust. Perenaised ööbivad telkides ja peremehed hoiavad jahipüssi ukse taga, et kutsumata külalised oma kartulipõllult ja koduõuelt eemale peletada. Mis ühest otsast halb, see teisest kandist hää ja nii saavadki ulukiliha sõbrad rõõmustada. Enam ei pea metssea, kitse või põdra pannile saamiseks nuruma tuttavat või tuttava tuttavat jahimeest, sest ulukiliha on üha enam kättesaadav ka poodidest. Kes seab sammud spetsiaalsesse ulukilihaga kauplevasse ärisse, kes aga otsib pühadepraadi Stockmannist - sobiliku lihatüki saab nii siit kui sealt. Stockmanni lihaletist on võimalik leida hästi valitud metssea praetükke, kenasti puhastatult ja laagerdatult ning teadlike rõõmuks jahutatult, mitte sügavkülmutatult. Suure nõudluse tõttu võib vahel ka juhtuda, et ulukiliha soovist tuleb enne teada anda, küll siis lihaleti daamid õigeks ajaks kena tüki valmis tellivad.
Kui metsanotsu juba koju toodud, algavad ettevalmistustööd. Kõikide söödavate ulukite hulgas on metssealiha vast isegi kõige paremini töödeldav, sest näiteks põder või ka karu kipub ka kõige oskuslikumal lähenemisel kuivalt maitsema. Metssea liha on õigel käsitlemisel mõnusalt mahlane.
Kuigi ahjupraed ja pajaroad on esimene mõte, mis metssea puhul pähe tuleb, saab noorest ja pehmest lihast ka suurepäraseid hakklihapalle, söödagu neid siis kergemaks pearoaks või toekamaks eelroaks.