Hinnasõda kasvatab Indias mobiilikasutajate arvu üle miljardi

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Indias võib 2015.aastaks olla enam kui miljard mobiiltelefoni kasutajat, sest maapiirkondades kasvab kasutajate arv kiiresti.


India suurima mobiilside grupi Bharti Airtel juht Manoj Kohli tõdes Hong Kongis piirkonna suurimal telekommunikatsioonikonverentsil, et firma plaanib lähiaastatega oma kliendibaasi kahekordistada: paari aasta pärast peaks firmal olema 200 miljonit klienti, vahendab AFP.

«On võimalik, et aastaks 2015 on Indias enam kui miljard mobiiltelefoni kasutajat ning suurim kasv tuleb maapiirkondadest,» kinnitas ta, lisades, et operaatoritevaheline hinnasõda on India turul mobiilside hinnad alla toonud ning muutnud mobiiltelefonid kättesaadavaks üha laiemale hulgale elanikkonnast.

Praegu on India enam kui 400 miljoni mobiiltelefoni kasutajaga suuruselt teine riik, jäädes alla vaid Hiinale, kus kasutajate arv on ületanud 600 miljoni piiri.

Maapiirkondi nähakse peamise kasvumootorina ka Hiinas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles