Saaremaa majutusasutusi ootavad ees rasked ajad

Martti Kass
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuulikud. foto on illustratiivne.
Tuulikud. foto on illustratiivne. Foto: Irina Mägi/Meie Maa.

Valitsuse otsus tõsta majutusasutuste käibemaksu 5 protsendilt 18-le paneb Saaremaa majutusasutused väga raskesse seisu, kuna hinnad on Saaremaal Mandri-Eesti omadest üldiselt kõrgemad.

«Tänase päeva seisuga teeb ausalt öeldes kurvaks,» nentis Pihtla vallas asuva Ristikivi puhkemaja juhataja Kairi Koppel. «Kuna turismiäri on turistide vähesuse tõttu niikuinii selline nukker, siis järgmisel aastal, kui nad selle käibemaksu sinna juurde keevitavad – viie protsendi asemel 18 –, siis ma arvan, et päris paljudel väikestel kohtadel tekib väljasuremisoht, just sellistel pisematel.»

Koppel arvas, et Ristikivi puhkemajale see siiski saatuslikuks ei saa. Samas tõdes ta, et on vaja kõigeks valmis olla.

Kuressaares oleva Piibelehe kodumajutuse juhataja Viljar Kesküla aga nii optimistlik ei olnud. «Ei kujuta isegi praegu ette, mis see endaga kaasa toob. Ei ole jõudnud veel kalkulatsioone tegema hakata.»

Rahandusministeerium teatas sel nädalal, et kavatseb majutusasutustele kehtiva viie protsendi suuruse käibemaksu tõsta 18 protsendile. Samas ei ole ministeerium veel teada andnud, millal maksu tõstetakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles