Sõõrumaa ostis turvafirma K Grupp

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Sõõrumaa.
Urmas Sõõrumaa. Foto: Toomas Huik

Ärimees Urmas Sõõrumaa ostis 100-protsendilise osaluse turvafirmas K Grupp Turvateenused OÜ naastes nii turvaärisse.


«Viimasel 18 aastal olen vähemal või rohkemal määral olnud seotud turvaäridega Eestis ja tema lähiriikides. Tunnen seda valdkonda läbi ja lõhki ning usun, et keerulistel aegadel on mõistlik oma tegemisi rohkem fokusseerida,» ütles Sõõrumaa. Tema hinnangul on K Grupp tubli ettevõte, kellel on potentsiaali tõusta Eesti turvaturu liidriks.

Firma endine omanik ning juht Margus Laasi märkis, et kui keegi teine oleks taolise ettepaneku teinud, poleks see jutukski tulnud. «Sõõrumaa on Eesti turvaturu bränd number üks ja siit saab vaid head sündida,» sõnas ta.

Laasi märkis, et praegu käib turvaturul klientide ümberjagamine ning firmal on ambitsioone Sõõrumaa nime ja kogemuse abil turgu juurde võita.

Kui palju Sõõrumaa firma eest välja käis, ei tahtnud Laasi öelda.

Eile õhtul teatas Sõõrumaa, et tema investeerimisfirma U.S. Invest uueks juhiks saab Peeter Tohver, kes oli kunagise Falcki pikaajaline juht. Uurides Laasilt, kas Tohver hakkab turvafirmat juhtima, kõlas vastuseks, et taoline info praegu puudub.

1999. aastast tegutsev K Grupp Turvateenused OÜ on ettevõte, mille teenuste sekka kuuluvad valveteenused, turvasüsteemide paigaldamine ja hooldus ning turva- ja ohutusalased koolitused. Ettevõtte kogukäive oli 2008. aastal 35 miljonit krooni. K Grupp Turvateenuste OÜ suurimate klientide hulka kuuluvad näiteks Eesti Raudtee, Reval Hotels ja Comarket.

Ettevõtte möödunud aasta käive ja kasum olid vastavalt 34,4 ja 4 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles