Vene suurim pank tippjuhtide hellitamisega tagasi ei hoia

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sberbanki peahoone Moskvas
Sberbanki peahoone Moskvas Foto: Reuters / Scanpix

Venemaa suurim riigile kuuluv pank Sberbank kulutas juhatuse liikmete komandeeringurahade peale esimeses kolmes kvartalis kokku 39,7 miljonit rubla ehk 14,3 miljonit krooni.


Ajalehe

Vedomosti

andmetel olid ametilähetused seotud vajadusega realiseerida panga strateegiat üle kogu Venemaa.

Lisaks sellele maksti 14-liikmelise juhatuse igale liikmele keskmiselt veel 2,8 miljoni rubla ehk ühe miljoni krooni suurust lisatasu.

Kokku kulutas Sberbank juhatuse liikmetele ajavahemikus jaanuarist septembrini 207,8 miljonit rubla.

Näiteks Venemaa suuruselt teine riigile kuuluv pank VTB kulutas üheksa kuuga juhatuse liikmete peale kokku 158,4 miljonit rubla. See number sisaldab komandeeringutasusid, palku, puhkuserahasid ja muid kulutusi.

Alates 1. augustist hakkas Sberbankis kehtima preemiate maksmise süsteem, mis erineb 2008. aasta sügisel kehtinud korrast. Selle järgi kerkisid tippjuhtide lisatasud, mida oli varem kärbitud 20 protsendi võrra, taas endisele tasemele.

Sberbank on Venemaa suurim finantsinstitutsioon, mille enam kui poolte aktsiate omanikuks on riik. Pank mahub oma põhikapitali järgi 40 suurima maailma panga edetabelisse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles