Eelarvekärped tõid politseinikele palgata puhkuse päevad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Eelarvekärped on sundinud politseiprefektuure saatma oma töötajaid palgata puhkusele, vaid Põhja prefektuuris on ametnikud sellest pääsenud.

Politseiameti pressiesindaja Tiia Sirelpuu sõnul on politsei pidanud tänavu personalikulude eelarvet vähendama kokku 110 miljoni krooni võrra ning iga prefektuur on otsinud võimalusi, kuidas seda võimalikult valutult teha.

«Politsei on kokkuhoiu saavutamiseks kasutanud erinevaid meetmeid, sealhulgas palga vähendamist kaheksa protsendi ulatuses, osalise tööaja rakendamist, ületundide arvu viimist miinimumini ning tõesti ka töötajate palgata puhkusele saatmist,» selgitas Sirelpuu BNSile.

Tema sõnul on Lääne prefektuuris politseiteenistujatel olnud kohustus võtta juulist novembrini üheksa palgata puhkuse päeva. Lõuna prefektuuris on nii politseiametikele kui -teenistujatele rakendatud maist detsembrini kaheksa palgata puhkuse päeva ning sama kaua peavad maist novembrini palgata puhkama ka Ida prefektuuri kõik töötajad. Põhja prefektuuris palgata puhkuse päevi ei ole kohustuslikus korras rakendatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles