Baltiklaas avab Tartus uue tootmishoone

Allan Keian
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prantsuse kontserni Saint-Gobain gruppi kuuluva AS Baltiklaasi avab neljapäeval Tartus Ringtee tänaval uue tootmishoone, mille ehitus ja sisseseade läks maksma ligi 40 miljonit krooni.

Tänavu mais käivitati uues hoones ohutu klaasi, karastatud klaasi tootmine, mille pea kogu toodang eksporditakse Põhjamaadesse, peamiselt Rootsi. Pidulikust lindilõikamise tseremooniast võtavad osa Prantsuse suursaadik hr. Jean-Jacques Subrenat, Prantsuse parlamendi liige Maurice Blin, regionaalminister Toivo Asmer, Tartu linnapea Andrus Ansip, Saint-Gobain Glass Divisjoni president Claude-Alain Tardy ja Saint-Gobain Põhja ning Baltimaade piirkonna juht Lars Gränse. «Saint-Gobain kontserni usku Eesti ärikliimaasse on kinnitanud viimaste aastate suuremahulised investeeringud Eesti tütarettevõtetesse,» tõdes Baltiklaasi juhataja Tiit Raud. AS Baltiklaas on asutatud 1993.aastal. Alustati klaaspakettide tootmisega ning lõigatud klaasi müügiga. Eelmise aasta väljapaistvamaid projekte oli Riia lennujaama klaasfassaadi tootmine. Baltiklaasi käive kasvas möödunud aastal ligi 80 protsenti 51,5 miljoni kroonini. Mullune puhaskasum oli 3,3 miljonit krooni. AS-is Baltiklaas töötab ligi 50 töötajat. SAINT-GOBAIN on Prantsuse kontsern, mille tehased asuvad 46 riigis. Kontserni mullune netokäive oli 28,8 miljardit eurot ehk 450 miljardit krooni. SAINT-GOBAIN tütarettevõtted Eestis on Saint-Gobain Sekurit Eesti AS, Saint-Gobain Isover Eesti AS, Autover-Autoklaas AS, Baltiklaas AS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles