D.A.S. plaanib laieneda

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kasvanud kindlustushuvist tingituna jätkab D.A.S. Õigusabikulude Kindlustus uute töötajate värbamist ning kavandab kontori avamist lisaks Tallinnale, Tartule ja Rakverele ka Pärnus.

Kui eelmise aasta lõpul oli D.A.S. Õigusabikulude Kindlustuse ASi kindlustusportfell 786 000 krooni, siis tänavu 3. kvartali lõpus oli portfelli maht kasvanud 2 750 000 kroonini ning varade maht ligi 47 miljonit kroonini, teatas firma. Võrreldes 2008. aasta kolmanda kvartaliga oli kindlustusportfelli kasv üle viie korra.

D.A.S. Õigusabikulude Kindlustuse ASi juhatuse liikme Maiko Kalveti sõnul jätkus 3. kvartalis juba eelmise aasta lõpus alanud trend, et kõige rohkem õigusabikindlustuse kahjunõudeid esitatakse erinevate töövaidluste lahendamiseks.

«Tervelt 35 protsenti tänavu esitatud kahjunõuetest puudutavad töösuhte lõpetamise seaduslikkust, koondamishüvitisi ja teisi tööõiguse küsimusi,» ütles Kalvet. «See on ka loomulik, sest töötute arv Eestis on eri hinnangutel ületanud 100 000 piiri ning tänavu 9 kuuga anti töövaidluskomisjonidele lahendamiseks ligikaudu 5100 vaidlust, mida on 84 protsenti rohkem kui mullu. Majanduskriisi ajal ei loobuta enam nii kergekäeliselt hüvitise sissenõudmisest, mistõttu õigusabikulude kindlustus on sel aastal olnud ainus märkimisväärset mahukasvu näidanud kindlustusvaldkond.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles