Ministeerium: kraanivesi hakkab maksma umbes 3 senti liiter

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Looduslikke radioaktiivseid aineid sisaldavat vett kasutatakse joogiveena nii Harjumaa kui ka Lääne-Virumaa ja osaliselt Ida-Virumaa põhjapoolsemate piirkondades.
Looduslikke radioaktiivseid aineid sisaldavat vett kasutatakse joogiveena nii Harjumaa kui ka Lääne-Virumaa ja osaliselt Ida-Virumaa põhjapoolsemate piirkondades. Foto: Aivar Aotäht / Sakala

Kavandatav seadusemuudatus ühtlustab riiklikul tasemel veehindu, seetõttu kujuneb veehinna tõus piirkonniti erinevaks ning mõnel pool võib hind hoopis langeda, ütles keskkonnaministeeriumi veeosakonna nõunik Raili Niine.

«Keskkonnaministeerium on tellinud 2007. aastal uuringu, millest selgub, et vee hinnad erinevad meil lausa kümnekordselt,» rääkis Niine «Terevisioonis», vahendavad ERR uudised.

Praegu on piirkondi, kus vee hind ei kata vee-ettevõtte tegelikke kulusid ning on ka piirkondi, kus hind on liiga kõrge.

Niine hinnangul oleks vee hind pärast seadusemuudatust suuremates linnades 30-35 krooni kuupmeetri eest, väga hajaasustatud piirkondades kuni 40-50 krooni kuupmeetri kohta.

«Aga arvestades selle summa ümber liitri hinnale, siis me räägime tegelikult kolmest sendist liitri kohta,» ei pidanud Niine kompensatsioonimehhanismi kadumist katastroofiks.

Keskkonnaministeerium saatis kooskõlastusringile ühisveevärgi ja -kanalisatsiooni seaduse, mis näeks ette kõigi Eesti veevärkide jaoks välja töötatava ühise veeteenuse hinna arvutamise metoodika - siiani on vee hinna määranud kohalik omavalitsus ning see on sageli olnud poliitiline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles