Erakanalid nõuavad ETVlt 5,3 miljonit krooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikohtu loakogu andis menetlusloa TV3 ja Kanal 2 edasikaebusele, milles erakanalid nõuavad Eesti Televisioonilt 5,3 miljoni krooni.

Kanal 2 direktor Urmas Oru ütles ETAle, et mõlemad erakanalid nõuavad ETVlt 2,66 miljonit krooni, mis maksti ETVle ettemaksena perioodi eest, kus ETV pidi hoiduma reklaaminäitamisest, kuid tegelikult näitas seda. Kanal 2 jurist Helle Ruil ütles ETAle, et vaidlus tuleneb lepingust, mille aluseks oli ETV-poolne reklaami näitamisest hoidumine ja erakanalite poolt selle eest kompensatsiooni maksmine. Lepingujärgselt maksid erakanalid iga kvartali algul ühe osa kokkulepitud hüvitisest ja sellele järgnevas kvartalis oli ETV kohustatud hoiduma reklaami näitamisest. "Kuna aga ETV lõpetas lepingu ennetähtaegselt, tekkis olukord, et ETV oli saanud kompensatsiooni reklaamist loobumiseks, aga samal ajal alustas reklaamimüügiga," nentis Ruil. Kanal 2 ja TV3 taotlesid tagasi selle perioodi raha, mil ETV alustas reklaami näitamist, sest siis sai riiklik telekanal topeltraha, müües reklaami ja võttes selle perioodi eest kompensatsiooni. ETV reklaamidirektori Rivo Saarna sõnul on ETV seisukohal, et erakanalite nõudel pole alust, mida tõestavad ka Tallinna linnakohtu ja ringkonnakohtu otsused ETV kasuks. "ETV lepingu peatamise aluseks oli eratelekanalite maksekohustuste täitmata jätmine," ütles Saarna ETAle. "Kuna telekanalitelt ei laekunud õigeaegselt summasid, käib vaidlus selle üle, kas on tegu ettemaksega või hoopis eelneva perioodi maksmata jäetud võlaga," nentis ta. Lepingus on kirjas, et enne rikkumist makstud summad jäävad ETVle ning samas pole kirjas, et tegu on ettemaksuga. Seega võiks raha jääda ETVle, kuid erakanalid leiavad, et see ei ole kooskõlas seadusega. Ruili sõnul on tegu ettemaksega ja sanktsiooni ei saa kohaldada, sest lepingu peatas ETV, mitte aga eratelekanalid. ETAl ei õnnestunud TV3-lt kommentaari saada, kuna telekanali juhtkond viibib Riias koosolekul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles