Aasta ettevõtjaks valiti Indrek Sepp

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pristise asutaja ja omanik Indrek Sepp.
Pristise asutaja ja omanik Indrek Sepp. Foto: Peeter Langovits.

Ernst & Young'i poolt korraldatud konkursi Entrepreneur of the Year 2009 tiitli pälvis AS Pristise omanik ja nõukogu esimees Indrek Sepp.


Indrek Sepp asutas Pristise 1993. aastal, olles 22-aastane Tartu Ülikooli ravi eriala tudeng. Tänaseks on Pristis kasvanud Baltimaade juhtivaks nõrkvoolu- ja turvalahenduste pakkujaks.



«Ettevõtlik loomus on minus olnud sünnist saadik. Samas annab arstiteaduskond üsna hea organisatsiooni tunnetuse ning eks ettevõte töötab paljuski samamoodi kui elav organism - neil on hämmastavalt palju sarnasusi,» selgitas Sepp E24'le, miks otsustas arstiteaduskonna tudeng tehnikaärisse sukelduda.



E24 uuris, kas aastaid äris karastunud mees vajadusel veel ka arstiameti pidamisega toime tuleks.



«Eks hea tahtmise juures oleks kindlasti võimalik uus lõpueksam sooritada. Kui otstarbekas see oleks, on omaette küsimus.»



Sepp hindas, et tema puhul tuleks pigem kõne alla mitte niivõrd arstiameti pidamine, vaid mõne meditsiinivaldkonna ühendamine äriga.



Kuna põhienergia kulub hetkel Pristise arendamisele, pole ettevõtja sellele siiski tõsisemalt mõelnud.



Samas jagub Seppa ka väljapoole ärietegevust. Nimelt on tal autoringraja kahekordne Soome meistritiitel GT3 klassis ning mitmekordne Eesti ja Balti meistritiitel Sport 2000 klassis.



Aasta ettevõtja tiitlit peab Sepp kvaliteedimärgiks pikkade aastate jooksul tehtud otsustele ja tegudele.



«See tiitel on tunnustus mitte ainult minule, vaid kogu ettevõtte meeskonnale, kellega oleme koos sihid paika pannud ja neid ka järginud, laskmata end eksitada erinevatest ahvatlustest, mis ikka aeg-ajalt tekivad.»



Sepa sõnul on ettevõte suutnud vaatamata kriisile sel aastal kõigis Baltimaades teenida kasumit ning ka järgmiselt aastalt oodatakse tugevaid tulemusi.



Indrek Sepp on abielus ja kolme lapse isa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles