Ehitusmeest valides tasub olla kahtlustav

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Caro / Scanpix

Ehitus- ja remonditöid tellides, firmat või töömehi valides ning lepingut sõlmides peaks klient olema tähelepanelik ja pigem kahtlustav kui usaldav - siis pole ohtu petta saada.



Õhtuleht kirjutab, et töö tellimise ja kokkulepete sõlmimise ajal pole enamasti juttugi sellest, et mõni töö pole tegijaile ehk päris oskustekohane, kuid nii langevad paljud ilusate lubaduste ja soodsa hinna lõksu.

Ülle Pärs ASist Plasto imestab, kui vähe vaevuvad inimesed kontrollima ehitusfirmade tausta - ta meenutab aastatetagust juhtumit, kus üks firma reklaamis end Plasto edasimüüjana ja kogus klientidelt agaralt ettemaksu, lõpuks kadus aga kui vits vette, ka telefonitsi ei õnnestunud temaga enam kontakti saada.

Teraskatuste tootmise ja müügiga tegeleva ASi Toode müügijuht Erki Loigom tõdeb, et ka nende firma poole on pöördunud inimesi, kes mõnest teisest firmast on petta saanud: odavalt ja halvasti tehtud töö on lõpuks tulnud ümber teha ning topelttöö tõttu on see läinud hoopis kulukamaks.

Seetõttu tasub firma tausta uurida nii krediidiinfost kui ka ehitus- ja teistest foorumitest, suhtuda skeptiliselt väga lühikest aega tegutsenud firmade garantiilubadustesse ning unustada ei tohiks ka lepingu sõlmimist; samuti seda, et ettemaksu ei ole tarbija kohustatud maksma üle 50 protsendi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles