Kõikuv veesurve purustas boilerid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boiler
Boiler Foto: Peeter Langovits

Saaremaal Kõljalas on viimasel ajal toimunud paar veidrat õnnetust, kus inimeste kodudes on nende äraolekul purunenud boilerid või veetorud.

Esialgsete arvamuste järgi on tegu ootamatute veesurveprobleemidega, mille tagamaad peituvad elektrikatkestuses, kuid spetsialistid ei oska veel täpsemalt põhjusi välja tuua, kirjutab Oma Saar.

Näiteks avastas üks elanik koju tulles katkise, jooksva boileri, millest vett mitte ei tilkunud, vaid voolas korralikult. Teises kodus purunesid sama kummalisel ja ootamatul moel torud.

Pihtla valla majandusspetsialisti Tiit Rettau sõnul said õnnetused alguse pärast seda, kui Valjala alajaamas oli 5-6-tunnine elektrikatkestus, misjärel aprillis valminud uus pumbamaja hakkas tõrkuma. Survekõikumised esinesid uutes trassides nii tugevalt, et vahepeal ei olnud üldse vett, siis aga oli surve nii tugev, mille sarnast varem nähtud pole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles