Hundipea sadama ehituseks kulub 68 miljonit

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hundipea sadamas.
Hundipea sadamas. Foto: Egert Kamenik

Veeteede amet sõlmis Hundipea sadama rekonstrueerimiseks ehitus- ja järelevalvelepingud, mille maht on ligikaudu 68 miljonit krooni.

Töid rahastab Euroopa Regionaalarengu Fond 90,85 protsendi ulatuses, ülejäänud 9,15 protsenti kaetakse riigieelarvelistest vahenditest, teatas veeteede ameti pressiesindaja.

Ehitushankel osales seitse ja järelevalvehankel viis pakkujat. Mõlemad  riigihanked võitsid ühispakkumuse teinud firmad. Ehituse osas sõlmiti
leping Inseneriehituse ASiga ühispakkumuse teinud GT Projekt ASi ja Lindrem ASiga maksumusega 67,9 miljonit krooni käibemaksuta summas.

Järelevalve osas sõlmiti leping ASi Infragate Eesti ja tema partneriga SIA «Inženieru birojs «KURBADA TILTI»» hinnaga 627 tuhat krooni
käibemaksuta summas.

Ehitustööde planeeritud algus on 9. november 2009 ja lõpptähtaeg 22. jaanuar 2011.

Hundipea sadam on Veeteede Ameti laevastiku peasadam, mis on praegu valdavalt navigatsiooni-, kasutus- ja keskkonnaohtlikus seisundis.
Hundipea sadama rekonstrueerimine näeb ette jäämurdjate ja suuremate poilaevade seismiseks ja teenindamiseks vajalike uute nüüdisaegse
sildumis- ja tehnovarustusega kaide rajamist ning sildumis- ja manöövrivee süvendamist; sadama madalaveeliste kaide kaitsmist
põhjasuunalise lainetuse eest ja nende töökindluse taastamist ning sildumis- ja manöövrivee süvendamist koos risu eemaldamisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles