Korteriühistud laenavad tagasihoidlikumalt

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järgmisest aastast kohustuslik energiaaudit aitab elamu kõige efektiivsemalt soojustada, mis tõstab märgatavalt hoone väärtust.
Järgmisest aastast kohustuslik energiaaudit aitab elamu kõige efektiivsemalt soojustada, mis tõstab märgatavalt hoone väärtust. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Kredexi andmetel on kehva majandusolukorra tõttu kahanenud ka korteriühistute laenamisaktiivsus, mistõttu renoveeritakse Kredexi toel ka vähem kortermaju.


«Üldiselt võib öelda, et laenuvõtmine on võrreldes varasemaga kindlasti tagasihoidlikum. Kuigi pangad võibolla ei ole korterelamutele tingimusi karmistanud, seda just selle sihtgrupi varasema hea krediidiajaloo tõttu, on seevastu elamud ise tagasihoidlikumad otsuste tegemisel,» sõnas Kredexi turunduse ja tootearenduse osakonna juht Priit Kingo.

Tänavu turule toodud renoveerimislaenu on Kredex väljastanud 51 korral 56 miljoni krooni eest. Praegu tihti televiisoris reklaamitavat energiaauditi toetust on sel aastal antud aga 414 korral. Mullu oli see arv 568.

Mis puudutab kõiki toetusi, siis kui 2008. aastal käendas Kredex 120 laenu summas 59,9 miljonit krooni, on tänavu kümne kuuga käendatud vaid 49 laenu 29,9 miljoni eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles