Siff: iga maksukoormuse vähendamine tõstab konkurentsivõimet

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endel Siff.
Endel Siff. Foto: Artur Sadovski / Postimees

Ettevõtja Endel Siff ütles, et sotsiaalmaksule piirmäära kehtestamine, mis ühe võimaliku meetmena kirjas Eesti konkurentisvõime kavas 2009-2011, oleks ettevõtjaile kahtlemata kasulik, kuid sellest üksi ei piisa.


«Sotsiaalmaksule lae kehtestamine oleks kindlasti ettevõtjaile kasulik, sest see vähendaks tööjõule tehtavaid kulutusi, aga see pole kindlasti ainus ja peamine võimalus konkurentsivõime tõstmiseks,» lausus Siff.

Tema hinnangul on Eesti tehnoloogiliste toodete ekspordi arendamisel prioriteediks nende turundamine kohapeal. «Läänes jälgitakse väga hoolega, kas pakutavat toodet on eelnevalt müüdud ka tootjamaal,» märkis ta.

Sifil endal on kogemus tema firma Nartesti välja töötatud narkotestidega, mida siinne siseministeerium pole siiani kasutusele võtnud vaatamata sellele, et see lihtsustab mitu korda analüüside tegemist. «Eks need tooks tolli- ja politseiametnikele tööd juurde, sest narkootikume avastataks palju rohkem,» leidis ta põhjenduse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles