EL uurib osa liikmesriikide ettevõtete maksukorraldust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu lipp
Euroopa Liidu lipp Foto: Reuters / Scanpix

Euroopa Liidu (EL) konkurentsiamet uurib osa liikmesriikide ettevõtete maksukorraldust ja on soovinud infot vähemalt Hollandilt, Iirimaalt ja Luksemburgilt, kirjutab Reuters viitega Euroopa Komisjoni konkurentsiküsimuste kõneisikule Antoine Colombanile.

ELi riigiabi andmise reeglite eesmärk on vältida ebavõrdset konkurentsi, kuid seni ei ole selge, kas firmadele soodsamaid maksutingimusi pakkuvad riigid rikuvad neid reegleid või mitte.

See info küsimine on seotud Euroopa ja USA laiemate jõupingutustega muuta rahvusvaheline maksupoliitika läbipaistvamaks. Sõltuvalt saadavatest vastustest otsustab Euroopa Komisjon, kas algatada uurimine või mitte.

Praegu tegeleb komisjon maksualase info kogumisega.

Iirimaa rahandusministeerium kinnitas, et riigi maksusüsteem on avatud ja läbipaistev ning et Iirimaa on igati valmis komisjoni küsimustele vastama.

Hollandi rahandusministeerium teatas, et saab Brüsselilt alailma küsimusi igasuguste asjade kohta, kuid see on konfidentsiaalne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles