Ansip loodab koostööst Hiinaga edukaid äriprojekte

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip võttis vastu Hiina asepeaministri.
Andrus Ansip võttis vastu Hiina asepeaministri. Foto: Raigo Pajula

Peaminister Andrus Ansip avaldas lootust, et tulevikus tekib Eesti ja Hiina ettevõtete koostöös mitmeid edukaid äriprojekte, näiteks kommunikatsioonitehnoloogia vallas.

Peaminister Andrus Ansip võttis täna Stenbocki majas vastu Eestis kahepäevasel visiidil viibiva Hiina asepeaministri Zhang Dejiangi ja teda saatva kõrgetasemelise delegatsiooni, vahendas valitsuse pressiesindaja.

Kohtumisel olid kõne all kahe riigi majanduse praegune seis ja arengud, Eesti-Hiina majandussuhete tulevik ning riikide kahepoolsed suhted.

Peaminister märkis, et Eesti hindab kõrgelt Hiina huvi tihendada Eestiga majandussuhteid. Ansip nentis, et koostöö kahe riigi vahel on tihenenud, kuid vaatamata sagenenud ärikontaktidele on kahepoolsete majandussuhete arengul potentsiaali ja seni kasutamata võimalusi.
Kõneldes uutest koostööperspektiividest tõstis peaminister esile Eesti ligi 100-aastast kogemust põlevkivi kaevandamisel ja töötlemisel.

«Eestis on välja töötatud maailma tipptehnoloogia põlevkiviõli tootmiseks ning oleme valmis seda kogemust vastastikuses koostöös Hiinaga jagama,» ütles ta. Kohtumisel oli juttu sadamate ja lennujaamade vahelisest koostööst, seda eriti infrastruktuuri arendamise osas. Näiteks võiks peaministri sõnul Tallinna Sadamasse rajada Hiina kaupade logistika- ja jaotuskeskuse.

Majanduskoostööst olid kõne all ka sarnased huvid info- ja kommunikatsioonitehnoloogia edendamisel. Ansip tutvustas Hiina asepeaministrile nii Eesti e-valitsust kui ka siin laialtlevinuid avalikke e-teenuseid. Kohtumise käigus tutvustas peaminister Eesti majanduse praegust seisu ning kinnitas, et siinne investeerimiskliima on usaldusväärne ja stabiilne ning kõik otsesed välisinvesteeringud on teretulnud.

«Eesti on avatud majandusega riik, kes on järjepidevalt teinud tööd atraktiivse investeerimiskeskkonna loomiseks,» ütles ta. Ühtlasi avaldas
Ansip lootust, et täna õhtul allkirjastatud koostöömemorandumid investeeringute edendamise ja kaubanduse elavdamise osas on heaks aluseks edukatele ärisuhetele.

«Vastastikused investeeringud on otsustava tähtsusega eriti praegu, kus majanduskeskkond vajab uusi ideid ja arenguperspektiive,» nentis peaminister Ansip. Juba olemasolevast koostööst muudes valdkondades tõstis Ansip esile kahe riigi teadus- ja hariduskoostööd ning koostööd kultuuri vallast, potentsiaali nägid mõlemad pooled ka turismi edendamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles