Facebooki väärtus nüüd 106 miljardit dollarit

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebook'i asutaja ja tegevjuht  Mark Zuckerberg esines eile San Franciscos toimunud TechCrunch Disrupt konverentsil.
Facebook'i asutaja ja tegevjuht Mark Zuckerberg esines eile San Franciscos toimunud TechCrunch Disrupt konverentsil. Foto: JUSTIN SULLIVAN/AFP

Facebooki aktsia hind kerkis eile enam kui kolme protsendi võrra uuele rekordtasemele 45,04 dollarile, mis teeb maailma suurima sotsiaalvõrgustikufirma väärtuseks 106 miljardit dollarit.

Päeva jooksul käis väärtpaberi hind 45,09 dollaril, kõrgusel, kus see on varem olnud vaid ühel korral – esimesel börsipäeval eelmise aasta 18. mail.

Investorid muutsid järsult oma suhtumist Facebooki aktsiasse juulis, mil ettevõte teatas, et reklaamikäive mobiilseadmetes kasvas teises kvartalis 75 protsenti.

«Teine kvartal oli pöördepunktiks,» ütles Reutersile investeerimispanga JMP Securities analüütik Ronald Josey viidates Facebooki formaadi täiendustele, kus saab näidata mobiilireklaami.

«Mobiililt on auditooriumi suuremahuliselt saada väga keeruline ning Facebook on tõestanud, et see on üks koht, kus reklaamiandjad saavad pilku püüda,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles