Prantsusmaa põrutab puudujäägiga üle piiri

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse rahandusminister Pierre Moscovici.
Prantsuse rahandusminister Pierre Moscovici. Foto: SCANPIX

Prantsuse sotsialistlik valitsus tunnistas, et ületab tänavu oluliselt eelarvepuudujäägi jaoks seatud piiri. Ühtlasi tõmbas Pariis koomale 2014. aasta kasvuprognoose.

Küll aga on valitsus võtnud kuulda üleskutseid kergendada rasket maksukoormat ning suurendada kulukärpeid, kirjutab Financial Times.

Riigi tuleva aasta eelarvekava tutvustades rõhutas rahandusminister Pierre Moscovici, et uued majanduseesmärgid on «mõistlikud».

Ta selgitas, et valitsus valmistub 0,9-protsendiliseks majanduskasvuks aastal 2014 – varasemalt välja käidud 1,2 protsendi asemel.

Uued ennustused langevad enam-vähem kokku Euroopa Komisjoni prognoosidega ning seetõttu võib valitsus edaspidi edukamalt pareerida süüdistusi liigses optimismis – mis Pariisile siiani omane on olnud.

Moscovici kinnitas, et majandusaktiivsuse hiljutine vaevumärgatav taastumine on «soliidne» ning tulla võib ka «kenasid üllatusi».

Eelmise aasta lõpus ja käesoleva aasta alguses toimunud majanduslanguse tõttu kuhjub Prantsusmaa riigieelarve puudujääk tänavu 4,1 protsendi peale sisemajanduse kogutoodangust – kõrge kaarega üle aprillis prognoositud 3,7 protsendi, esialgsest eesmärgist (3 protsenti) rääkimata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles