Uuring: Venemaa küberkuritegevus on aastaga vähenenud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sülearvuti.
Sülearvuti. Foto: Toomas Huik

Venemaa küberturbefirma Group-IB hinnangu järgi oli eelmisel aastal riigi küberkuritegevuse turu suuruseks 1,07 miljardit dollarit ehk 120 miljonit dollarit vähem kui tunamullu, kirjutab Bloomberg.

11 protsendi suuruse languse põhjustasid peamiselt vähenenud veebimaksepettused, selgub küberturbefirma analüüsist.

Kuna Group-IB on nii Venemaa ametivõimude, energiaettevõtete, kui ka finantsinstitutsioonide põhiliseks küberkriminalistika alaseks partneriks, on ettevõttel unikaalne ülevaade kogu riigi kübertegevusest.

Samas tuleks esitatud andmetesse suhtuda siiski ka mõningase ettevaatusega, kuna ettevõte reklaamib enda koostööd politseiga kui ühe kuritegevuse vähendamise viisi ning on seega madalamatest kuritegevusnumbritest ka üsna otseselt huvitatud.

Jaapani küberturbefirma Trend Micro asepresidendi Tom Kellermanni poolt eelmisel aastal avaldatud raporti järgi tegutsevad just Ida-Euroopa riikides maailma ühed kõige ohtlikumad häkkerid, mistõttu on Group-IB avalikustatud andmed ühe suurenevate küberkuritegevuse numbrite taustal üsna üllatavad.

Kellermanni hinnangul ei kajastata Ida-Euroopa häkkerite tegevust nii laialdaselt, kui näiteks Hiina kolleegide oma, kuid nende väikesed, väga kõrge tasemega spetsialistidest koosnevad rühmitused on sellegipoolest vähemalt sama ohtlikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles