Eestis elektrihinda tõstnud rike Olkiluotos parandatakse teisipäevaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olkiluoto tuumajaam Soomes.
Olkiluoto tuumajaam Soomes. Foto: Liis Treimann

Elektrihinna tõusu Nord Pool Spot Eesti hinnapiirkonnas põhjustanud rike Soome Olkiluoto tuumajaamas parandatakse teisipäevaks.

Teollisuuden Voima (TVO) teatel kõrvaldavad spetsialistid Olkiluoto tuumajaama teise reaktori seisanud generaatorivea järgmiseks teisipäevaks, mil loodetakse reaktor uuesti tööle panna.

Esmaspäeva hommikul langes rivist välja Soome Olkiluoto tuumajaama üks reaktor ning kuna selle tootmisvõimsus on ligikaudu sama suur kui Eesti elektritarbimine, mõjutab see kindlasti piirkonna Elspot elektrihinda, ütles teisipäeval Eesti Energia BNS-ile.

Elektrihind Nord Pool Spoti börsi Eesti hinnapiirkonnas oli pühapäeval 39, esmaspäeval 49 ja teisipäeval 58 eurot ning on kolmapäeval 68 eurot megavatt-tunni kohta.

Häire tuumajaamas põhjustas generaatori õhkjahutussüsteemi voolu nõrgenemine. Praegu analüüsitakse vea põhjust ning kontrollitakse generaatori töövõimet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles