Eesti kajakitootja ostis Euroopa veespordivahendite tootmise turuliidri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek ja Janek Pohla.
Marek ja Janek Pohla. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Marek ja Janek Pohlale kuuluv meresüstasid ja kanuusid tootev Tahe Kayaks OÜ ostis eelmisel nädalal Prantsusmaal asuva Euroopa vee­spordivahendite tootmise turuliidri Egalis. Tehing toob Pohlade firmale kaasa 40protsendilise käibehüppe.

Viimsis ja Tartus tegutsevale Tahe Kayaksile on see viimase nelja aasta kolmas oluline tehing. 2009. ja 2010. aastal ostis ettevõte Rootsis kõigepealt veesõiduvahendite brändi Zegul ja seejärel kaubamärgi Trapper. Nüüdseks on mõlema ettevõtte tootmine toodud Eestisse. Tartu tehas asutati 2010. aastal, kirjutab Äripäev.

Kokku müüb ettevõte kaheksat kaubamärki, nendest viis on enda omad. Viimsis valmivad klaas- ja süsinikkiust süstad. Polüetü­leenist kajakke ja lisatarvikuid toodetakse Tartus.

«Meil oli paigas strateegia, et tahame osta Lääne-Euroopas mõnda tootmisüksust. Käisime mitmes ettevõttes, tutvusime kümne ettevõttega. Osa ei olnud müügis ja mis oli, ei sobinud,» rääkis Janek Pohla.

Egalise kasuks rääkis see, et ettevõte on oma valdkonnas Prantsusmaal tuntud kaubamärk. Lisaks on ettevõttel efektiivne tootearendus, mille kaudu saab arendada koostööd klientidega.

Tehas jääb Prantsusmaale. Tehingu suurusjärk jääb alla 4 miljoni euro. Lähiajal on ettevõttel plaan investeerida 0,5 miljonit eurot.

Pikemalt loe tänasest Äripäevast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles