Kodumaiste puu- ja köögiviljade osakaal on Rimis tõusnud

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pooled Rimis müüdavatest puu- ja köögiviljadest on kodumaised.
Pooled Rimis müüdavatest puu- ja köögiviljadest on kodumaised. Foto: Rimi Eesti Food AS

Eesti päritolu puu- ja köögiviljade osakaal jaeketi Rimi sortimendis on tõusnud viimase aastaga ligi 15%.


Hetkel on Rimides müügil tänu sügisesele kõrghooajale ühtekokku 80 erinevat kodumaist puu- ja köögivilja, mis moodustab kogu sortimendist umbes poole.

Rimi Eesti Food puu-ja köögiviljade kategooriagrupi juhi Kätlin Rohilaid-Aljaste sõnul eelistab Rimi alati Eestist pärit puu- ja köögivilju. «Juhul, kui siinsed saadused hinna poolest liiga kalliks jäävad, siis võtame Eestimaise kõrvale imporditud tooted,» ütles Rohilaid-Aljaste.

Ta lisas, et aastaringselt on müügil eesti kartul, roheline sibul, peet, porgand ja kurk. «Hetkel on ühtlasi uhke tunne pakkuda klientidele lausa kolme erinevat kodumaist õunasorti,» täpsustas Rohilaid-Aljaste.

Rohilaid-Aljaste sõnul on viimase aastaga lisandunud valikusse 12 eestimaist puu-ja köögivilja, mille hulgas on ka mahetooted. Kindlasti ei ole tõsi, et Rimi kodumaiseid kasvatajaid jutule ei võta,» lausus Rohilaid-Aljaste.

«Küll aga tekivad suurte jaekaubanduskettidega teatud koostööpiirangud nõutavate mahtude tõttu, sest soovime pakkuda sama artiklit kõigis kauplustes ja pikema aja jooksul,» ütles Rohilaid-Aljaste.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles