Väljaostutehing hindas Eesti Meediat Ekspress Grupiga sama väärtuslikuks

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Meedia suuromanikud Mart Kadastik ja Margus Linnamäe (paremal).
Eesti Meedia suuromanikud Mart Kadastik ja Margus Linnamäe (paremal). Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Schibsted hindas Eesti Meedia väärtuse võrdseks Ekspress Grupiga, sest Postimehe emafirma väljaostuhind 30 miljonit eurot on enam-vähem sama, mis Ekspress Grupi turuväärtus aastavahetusel (31 miljonit eurot).

Schibstedi 2012. aasta majandusaruande kohaselt hindas Norra meediagrupp Balti riikides asuva põhivara väärtuseks 336 miljonit Norra krooni (42 miljonit eurot), firmaväärtuseks 167 miljonit krooni (21 miljonit eurot).

Schibsted hoiatas eile pressiteates, et tehing toob kaasa ettevõttele 26 miljoni euro suuruse kahjumi, mis kajastub kolmanda kvartali majandusaruandes.

Ekspress Grupi turuväärtus on praeguse aktsia hinna järgi 33 miljonit eurot (eelmise aasta lõpu seisuga 31,5 miljonit eurot). Grupi põhivara väärtus oli aastalõpu seisuga 66,75 miljonit eurot, millest 51,5 miljonit eurot moodustab immateriaalne põhivara (sellest firmaväärtus 41,1 miljonit eurot).

Eelmise aasta lõpu seisuga oli Ekspress Grupil pikaajalisi laenukohustusi 24 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles