Lätist lahkub sel aastal 30 000 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti lipp
Läti lipp Foto: SCANPIX

Lätist välismaale elama ja töötama kolivate inimeste arv võib sel aastal ulatuda 30 000ni, ja paljud võtavad kaasa terve pere, ütles Läti ülikooli töörändeteadlane Mihails Hazans laupäeval BNSile.


Suurbritannia statistika näitab, et erinevalt eelmiste aastate ühtlasest voost kasvas selle aasta esimese kvartali jooksul Läti immigrantide arv rohkem kui kaks korda. Poole aasta jooksul on Briti kindlustussüsteemis end arvele võtnud 4400 lätlast.

Samal ajal näitab tööjõu registreerimine Suurbritannias esimeses kvartalis vaid 70-protsendist kasvu. Registreeritud võõrtöölisi Lätist oli esimese poolaasta järel ligi 5400.

Hazansi sõnul näitab see, et märgatavalt on tõusnud nende väljarändajate hulk, kes võõrsil tööd ei otsi. Peamiselt on tegemist mõnes riigis tööd saanud inimeste perekondade, mõnikord koguni vanematega.

Majanduskriisist hoolimata ei ole sel aastal peatunud ka tööjõu vool Iirimaale.

«Minu hinnangul lahkub sel aastal Lätist umbes 30 000 inimest,» ütles teadlane ja lisas, et tema arvates on põhjust rääkida teisest emigratsioonilainest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles