Šveits võib «enesetaputurismile» lõpu teha

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirurg ja patsient
Kirurg ja patsient Foto: Reuters / Scanpix

Šveitis valitsus teatas eile, et võib sulgeda riigis asuvad kaks eutanaasiakliinikut, kus on aidatud sadadel inimestel siit ilmast lahkuda.


Times Online

kirjutab, et riik tahab «enesetaputurismile» lõpu teha ning kaalub ühte kahest võimalikust lahendusest: kas panna kliinikud Dignitas ning Exit kinni või määrata neile karmimad teenindamise tingimused.

Näiteks võib riik nõuda, et eutanaasiat taotlev patsient näitaks ette kahe erineva arsti kinnitust, et haigus on ravimatu, surm saabub lähimate kuude jooksul ning surmaotsus on tehtud kaine mõistusega.

Šveitsi ametnike sõnul on karmimad tingimused osaliselt ka käigus, kuid kriitikute hinnangul on Dignitas mõningatel juhtudel tingimusi lõdvemaks lasknud.

Riik on praegu eutanaasiat soovivate eurooplaste seas väga populaarne sihtkoht. Vähemalt 118 britti on Šveitsis oma elu vabatahtlikult lõpetanud ning umbes 800 inimest ootab järjekorras.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles