Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel
Saada vihje

Nõmmel alustas tegevust toiduakadeemia

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toiduakadeemia köök.
Toiduakadeemia köök. Foto: Külliki Massa/Toiduakadeemia

Tallinnas Nõmmel avas uksed kokakunsti huvilistele mõeldud Toiduakadeemia.

Akadeemia kompleks koosneb viiest täisvarustuses köögiboksist ja 20 kohaga salongist, kus saab koolituse käigus valmistatud roogasid nautida. Salongis on ka võimalused koosolekute, tooteesitluste ja firmaürituste läbiviimiseks.

Toidukoolitused on Eestis veel vähetuntud, kuid Toiduakadeemia tegijate sõnul saavad näiteks firmade töötajad selle käigus lihvida meeskonnatöö oskusi ja jälgida, kuidas kaaslased harjumatus situatsioonis käituvad ja milliseid rolle võtavad.

Samas sobivad toidukursused ka lihtsalt lõõgastumiseks ja oma oskuste lihvimiseks.

«Meie kontseptsiooni muudab eriliseks see, et kogu kasutatav inventar baseerub koduköögil. Kõik pliidid, ahjud ja muud seadmed on sellised, millega tavaline inimene iga päev oma koduköögis kokku puutub,» sõnas Toiduakadeemia peakokk Tarvo Kullama.

«Seeläbi tekib koolitustele praktiline väärtus: Toiduakadeemias omandatud kogemusi saab kasutada omas kodus,» lisas ta.

Esimene avatud kursus toimub 16. septembril ja siis on teemaks Tai köök. Kursusel osalemine maksab 890 krooni.

Kommentaarid
Tagasi üles