Kanada aktsiapettuses osaleja tegi enesetapu

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA dollarid.
USA dollarid. Foto: SCANPIX

Kanada võimud avastasid hiljuti 14 aastat kestnud väärtpaberite petuskeemi, milles osalejad teenisid enama kui tosina aastaga üheksa miljonit dollarit. Üks petjatest sooritas pärast asja avalikuks tulekut enesetapu, kirjutab

Reuters

.


2007. aasta jõuluõhtul sai töötu konsultant Stanko Grmovsek oma kunagiselt ülikoolikaaslaselt, tunnustatud Toronto advokaadilt Gil Cornblumilt kõne, kus viimane teatas kahe firma ühinemisest. Cornblum soovitas sõbral osta kärmelt firma aktsiaid.

Tegemist polnud esimese taolise kõnega ega teab mis suurte firmadega - Ühendriikide ehitusmasinate tootja Terex Corp kavatses osta ASV Inc'i. Mehed teenisid aktsiatelt miljon dollarit.

Meeste kahjuks oli aga tegemist piisavalt suure summaga, et USA ja Kanada võimud asja uurima hakkaksid. Selleks ajaks olid mehed teinud 46 tehingut, mis põhinesid siseinfole ning teeninud nendega 9 miljonit dollarit.

Sel teisipäeval tunnistas Grmovsek end kriminaalasjas süüdi. Päev varem sooritas siseinfo jagaja Cornblum enesetapu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles