Wõro alustab Soome kanalihaga

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wõro mahedamaitseline kana.
Wõro mahedamaitseline kana. Foto: Atria Eesti

Atria Eesti kontserni kuuluv Vastse-Kuuste lihatööstus alustab kanalihatoodete tootmist, vajalik tooraine tuuakse Soomest.


Atria Eesti juhataja Kaido Kaare sõnul näitavad tarbijauuringud vähest konkurentsi linnuliha turul. Samas on kanaliha võrreldes punase lihaga tervislikum, odavam ning tihti ka lihtsam valmistada. «Nelja aastases perspektiivis prognoosime linnulihatoodete tarbimise kasvu viiendiku võrra,» lausus Kaare.

«Toome Wõro kaubamärgi all punase liha kõrvale linnuliha, kuna tarbija ootab valiku laienemist ja on meie hinnangul valmis uue pakkuja tulekuks. Liigume sammhaaval, kuid pikas perspektiivis on meil tõepoolest plaan olemasolevatele tegijatele väärilist konkurentsi pakkuda,» märkis Kaare.

Wõro uued olulisemad kanatooted on suitsutatud kanatükid, broiler, reietükk, filee ja broilerist lihavalmistised. Wõro tooted sisaldavad Omega 3 rasvhappeid ning on pakendatud uudsetesse pakenditesse.

Wõro pakendab suitsutatud ja küpsetatud kanaliha vaakumpakendisse, pindmaitsestatud kanaliha fooliumkarpi ning marineeritud kanaliha küpsetuskarpi.
Toormena kasutab Wõro Soomes kasvatatud linnuliha, mille tootmisstandardid on võrreldes Eesti omadega kõrgemad. Soome on broilerikasvatuses ja hügieenis Euroopa üks juhtivaid riike.

Atria omandas möödunud aasta juunis ASi Wõro Kommerts ja ASi Vastse-Kuuste Lihatööstused. Valga Lihatööstus kuulub alates 2005. aastast Läänemere suurima lihatööstuskontserni Atria Grupp koosseisu.
Atria Valga, Võru ja Vastse-Kuuste lihatööstustes ja seafarmides töötab kokku 600 inimest.

Atria kontserni käive ulatus möödunud aastal Skandinaavias, Venemaal ja Balti riikides kokku 1,4 miljardi euroni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles