Veermäe: enam ei peta vaid riiulifirmad

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Maksu- ja tolliameti kontrolliosakonna juhataja Egon Veermäe sõnul on käibemaksupettustes näha trendi, kus pettustes osalevad ka reaalset majandustegevust omavad ettevõtted.


«Varasemalt kasutati enam riiulifirmasid, kus majandustegevust ei olnud. Uue suunana püütakse pettuse avastamine teha keerulisemaks läbi selle, et maksupettuses osalevatel firmadel on teatud osas olemas ka reaalne legaalne majandustegevus,» sõnas Veermäe.



MTA tuvastas 2009. aasta kolme kvartali jooksul deklareerimata ja tasumata makse kokku 857 miljoni krooni ulatuses, millest on jätkuvalt peamised maksupettused käibemaksualased - üheksa kuuga tuvastati deklareerimata käibemaksu kokku üle 540 miljoni krooni.


Maksuhaldur tuvastas maksuseaduste rikkumise 88 protsendil kontrollitavatest juhtumitest. MTA kontrolliosakonna juhataja Egon Veermäe sõnul näitab see maksuhalduri riskianalüüsi jätkuvat head taset.

2009. aasta üheksa kuuga alustati 138 ning lõpetati 104 ümbrikupalga juhtumi kontrolli, mille tulemusena esitati parandusdeklaratsioone ning määrati täiendavaid makse kogusummas 23,1 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles