Võlausaldajate meelest peidab Sammelselg oma vara

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Guido Sammelselg.
Guido Sammelselg. Foto: Liis Treimann

Rohkem kui pool aastat pole ärimees Guido Sammelselja võlausaldajad suutnud meest pankrotti ajada. Selle ajaga on Sammelselg aga kirjutanud oma vara riiulifirma nimele.



Nii Sammelselja kodumaja Tallinnas Särgava alleel, kunstikogu kui ka osalust tema viimases suures äris Norby Telecom haldab praegu  OÜ Firm Hand Management.



Sammelselja kodumaja hüpoteegikoorem on 35 miljonit krooni.



Eelmisel nädalal pani kohtutäitur kahe miljoni krooniga Särgava allee funkvilla müüki, lisaks alghinnale saab ostja kaasa ka ligi 12,5 miljoni krooni eest hüpoteeke.



Ülejäänud hüpoteegiomanikel on lootust rahale vaid siis, kui enampakkumisel tõuseb vara hind üle 15 miljoni krooni.



«Müüki pandud kinnistu oli majandusraskustesse sattunud ja teiste hulgas Sthenos Grupile võlgu oleva Sammelselja ainus väärtuslik Eestis asuv nähtav vara, mille arvel saanuks võlausaldajate nõudeid mingiski osas rahuldada,» kommenteeris Sthenos Grupi üks omanik Rein Koov.



Koov kinnitas samas, et Sammelselg pakkus oma kodumaja juba varem neile võlanõuete katteks.



Sammelselja pankrotti nõuavad Sthenos Grupp ja Ambient Sounds Investments (ASI). Sthenose võlanõue on ligi 20 miljonit, ASI-l täpsustatud andmeil kaheksa miljonit krooni. Sammelselg ise ega ka tema advokaat pole nõus pankrotiasja kommenteerima.



Koov märkis, et kohtuasja algatades tänavu kevadel kinnitasid Sammelselja esindajad: võlgade maksmiseks on vara piisavalt, sealhulgas Särgava allee kinnistu, ning nõudeid katab ainuosalus OÜs Beta Systems.



«Tegelikkuses oli Sammelselg juba esimese kohtuistungi ajaks müünud Särgava allee kinnistu riiulifirmale Firm Hand Management ühe miljoni krooni eest ning sellele seati lisaks veel ka hüpoteek tema abikaasa kasuks,» ütles Koov. «Sammelselg müüs kiiresti ka oma osaluse OÜs Beta Systems ning tõenäoliselt on läinud ka tema omanduses olnud kunst.»



«Tegemist on tüüpilise vara kantimise skeemiga, mida kinnistu osas soovitakse nüüd lõpule viia täitemenetluses toimuva sundmüügi kaudu väljaspool algatatud pankrotiprotsessi,» lisas Koov.



Sammelseljal on ajutise pankrotihalduri hinnangul kohustusi kokku ligi 88 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles