Skip to footer
Päevatoimetaja:
Angelina Täker
Saada vihje

Õunad varda otsa

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artikli foto

Grillil võib liha asemel küpsetada ka puuvilju.

Puuviljavarraste grillimiseks tuleks valida kõva viljalihaga ploomid, õunad või pirnid, mitte liiga küpsed banaanid, nektariinid või aprikoosid, hästi sobib ka ananass nii hoidisena kui ka värskelt.

Väga küpsed ja pehmed puuviljad ei talu grillimist, kukuvad varraste küljest maha ega ole ka maitsvad. Puidust grillivardaid tuleks pool päeva enne tarvitamist vees leotada, siis ei sütti need grillil põlema.

Enne grillimist (ka grillimise ajal) võite puuviljatükke pintseldada spetsiaalse seguga.

Pintseldamissegu

2 sl heamaitselist õli, 2 sl fariinsuhkrut, 2 sl sidrunimahla, (soovi korral 1 tl kaneeli).

Sega aineid, kuni suhkur on lahustunud. Lüki puuviljad varrastele ja pintselda neid seguga, grilli süte kohal või grillelemendi all, vardaid sagedasti keerates ühtekokku 6–8 minutit ehk kuni kerge pruunistumiseni. Serveeri koos magusa dipiga.

Grillitud puuviljavardad

Nt pehmeid kivita musti ploome, apelsinisektoreid, banaane, tooreid pirne ja õunu või nektariine, hoidistatud ananassirõngaid.

Maitsestamiseks 2 sl vedelat mett või pruuni suhkrut, 2 sl sidrunimahla.

Lõika puuviljad paari sentimeetri suurusteks tükkideks. Torgi tükid pikkade leotatud varraste otsa, aseta nt aukudega fooliumpannile ning pintselda kohe magusaine ja sidrunimahla seguga üle, et vältida tumenemist. Küpseta 10 cm kaugusel grillelemendist 1,5–2 minutit ehk kuni puuviljade kerge pruunistumiseni. Pööra vardad ringi, pintselda üle ka teine külg ja küpseta veel sama kaua.

Magus toorjuustukaste

200 g maitsestamata toorjuustu, 1 dl tolmsuhkrut (või 4 sl tavalist), 1 tl riivitud kollast sidrunikoort, 1 sl sidrunimahla.

Mikserda kõik ained korralikult läbi. Viimistle maitse soovikohaseks kas suhkru või sidrunimahlaga. Paku puuvilja juurde.

Kommentaarid
Tagasi üles