Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel
Saada vihje

Õhtune retseptisoovitus: küüslaugune sea sisefilee

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küüslaugune sea sisefilee.
Küüslaugune sea sisefilee. Foto: santa maria

Tarbija24.ee toob lugejateni iga päev ühe Santa Maria retseptisoovituse. Head nautimist!

Küüslaugune sea sisefilee

1 kg sea sisefileed

1 pakk Santa Maria küüslaugumarinaadi

8 küüslauguküünt

Santa Maria Rock Salt kivisoola

Santa Maria Tellicherry pipart

Salat

1 kimp rukola salatit

1 pott jääsalatit

Salatikaste

2 sl naturaalset siidriäädikat

1 tl mett

1 tl Santa Maria ürtidega salatimaitseainet

6 sl Santa Maria päikesekuivatatud tomatite õli

Santa Maria Rock Salt kivisoola

Santa Maria Tellicherry pipart

Puhasta liha kelmetest, tee pinnale noaga pikuti väikesed sisselõiked ja suru sinna küüslauguküüned.

Aseta liha kilekotti, kata ühtlaselt marinaadiga ja lase 1–12 tundi laagerduda. Grilli keskmisel kuumusel, aeg-ajalt allesjäänud marinaadiga pintseldades, 9–16 minutit.

Maitsesta soola ja pipraga alles pärast teistkordset ümberpööramist.

Serveeri värske salatiga.

Puhasta rukola ja jääsalat ning sega kergelt omavahel. Vispelda äädikat, soola, mett ja ürdisegu, kuni sool on sulanud.

Lisa peene nirena õli, samal ajal kastet kogu aeg segades. Tekib paksema konsistentsiga salatikaste, millele võib vajadusel lisada suhkrut, veel õli või äädikat.

Aseta salatid taldrikule, lisa kaste ja jahvata veskist peale musta pipart.

Selle retsepti järgi on valminud toit kokasaates «Parim maitse».

Kodulehelt www.santamaria.ee leiad rohkem kui 500 retsepti.

Kommentaarid
Tagasi üles