Eesti viimane Spar muutub Rimiks

Hans Väre
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti viimane Spar Viljandis.
Eesti viimane Spar Viljandis. Foto: Elmo Riig / Sakala

Avamisest saadik Viljandi Centrumi kaubanduskeskuses tegutsenud Spar paneb suvel uksed kinni, et sügisel saaks hakata samades ruumides kauplema Rimi.

Spari pidava osaühingu Rema 1000 Viljandi juhi Eldur Kal-manni sõnul sulgeb ta kaupluse, sest tegemist on üksiku poega, millel on suurte kontsernidega raske võistelda, kirjutab Sakala.

«Spari kaubamärk on Euroopas küll väga tuntud, kuid Eestis ta ennast ei laienda,» tõdes Kalmann. «Miks ei võiks siis Rimi meie asemele tulla? Nad arenevad hästi.»

Leping sõlmiti pikaks ajaks

Rema 1000 Viljandi siiski täielikult tegevust ei lõpeta, vaid jätkab Spar Expressi nime all poepidamist linna bussijaamas.

Centrumis lõpeb Spari rendileping koos juuliga ning augustis hakkab Rimi ruume oma vajaduste järgi ümber ehitama. Uksed loodab uus kauplus avada septembri teisel poolel.

Aktsiaseltsi Viljandi Centrum juhatuse liige Tauno Tuula rääkis, et Rimi toob poodi täiesti uue sisustuse, kassad viiakse teise kohta ja kogu kaupluse logistika tehakse ringi.

Tuula ei soostunud avalikustama, mitmeks aastaks Rimiga rendileping sõlmiti, kuid kinnitas, et see jääb kehtima väga pikaks ajaks.

«Rimi on meie strateegiline partner Centrumi arendamisel,» sõnas ta.

Tuula ütles, et pinna soovijaid oli rohkemgi, kuid nende nimesid ta avaldada ei saa. Spar tema sõnul uueks rendiperioodiks ei kandideerinud.

Väike pind, aga suur valik

Ehkki kõige rohkem tuntakse Rimit Eestis hüpermarketite järgi, on kett viimasel ajal asunud rajama ka supermarketeid. Viljandisse tuleb just seda tüüpi pood.

Kuigi Viljandi Rimi peab ära mahtuma 800 ruutmeetrile ehk täpselt sama suurele pinnale, kui samale kontsernile kuuluv kesklinna Säästumarket, kujuneb kaubavalik seal odavpoe omast tunduvalt suuremaks.

Rimi Eesti turundusjuht Evelin Mägioja ütles, et kui Säästumarketites on müügil 1260 eri toodet, siis supermarketis võib valida 7500 sorti kauba hulgast.

Mägioja sõnul on ettevõttes kõneldud Viljandisse ka hüpermarketi rajamisest, kuid konkreetset plaani selles vallas kaubandusketil praegu siiski pole.

«Uues poes saab tööd 30 inimest,» teatas Mägioja. «Spari müüjaid me otse üle ei võta, aga nad on väga oodatud meile kandideerima.»

Mägioja lausus, et Viljandis ruume otsides langes Rimi valik Centrumi kasuks tänu kaubanduskeskuse käidavale kohale.

Konkurente ei karda

Rimi lähim toidukauplusest naaber on Comarket, mis paikneb teisel pool parkimisplatsi Jakobsoni keskuses. Selle poe juhataja Liljan Kohv ei uskunud, et uue võistleja tulek elu raskemaks muudab.

«Igaühel on oma klientuur välja kujunenud ja konkurents on ikka teretulnud,» leidis ta. «Comarketi käive on tõusuteel ja meil läheb järjest paremini.»

RIMI

Rimi Eesti kuulub Rootsi ICA Groupile.

• Eestis on Rimil kaheksa hüpermarketit, viis supermarketit, 52 odavmüügikauplust (Säästumarketit) ja üks hulgiladu.

• Ettevõttes töötab 2400 inimest.

• Selle aasta esimesel viiel kuul oli Rimi Eesti käive 2,43 miljardit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles