Erinevalt «suurtest» suutis Nordea kahjumit vältida

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordea Pank Eesti juht Vahur Kraft.
Nordea Pank Eesti juht Vahur Kraft. Foto: Liis Treimann.

Erinevalt SEBst ja Swedbankist suutis Nordea Pank Eestis kahjumit vältida, teenides üheksa kuuga 86,1 miljonit krooni kasumit.


Kolmanda kvartali lõpetas pank 6,6 miljoni kroonise kasumiga, liisingu tulemus jäi siiski miinuspoolele, teatas Nordea täna.



«Nordea Pank suutis langeva turu tingimustes nii hoiuste kui laenude mahtu jätkuvalt kasvatada,» ütles Nordea Pank Eesti juht Vahur Kraft.



«Liising tootena on majanduskeskkonnast rohkem mõjutatav ja provisjoniseerimisvajadus oli ootuspärane. Samas on majanduskeskkonda arvesse võttes Nordea laenuportfell jätkuvalt kvaliteetne, tagades panga kasumi.»



Nordea laenuportfelli kvaliteedinäitajaks on turu keskmisest madalam laenukahjumite maht, mis moodustas septembri lõpus 0,662 protsenti laenuportfellist.



Nordea laenuportfell oli septembrikuu lõpus 34,4 miljardit krooni, mis turu langusest hoolimata on 15 protsenti enam kui eelmisel aastal samal perioodil.



Ettevõtete laenuportfell moodustas septembri lõpus ligi 20 miljardit krooni ja eraisikutel üle 13 miljardi krooni, kasv aastases võrdluses oli vastavalt 10 ja 8 protsenti.



Nordea Liisingu portfell langes tänavu septembri lõpuks eelmise aasta sama ajaga võrreldes 3 protsenti, ulatudes 6,6 miljardi kroonini.



Liisingu kolmanda kvartali kahjumiks kujunes 30 miljonit krooni, mis on seotud majanduskeskkonnast tulenenud ja liisingturule omase vajadusega teha provisjone.



Sarnaselt panga laenuportfellile kasvab jätkuvalt ka hoiuste maht nii ettevõtetel kui eraisikutel.



Nordea Eesti klientide hoiused moodustasid septembri lõpuks üle 10 miljardi krooni. Eelmise aasta sama ajaga võrreldes suurenes hoiuste maht 7 protsenti.



Septembri lõpu seisuga oli Nordea Pangal 120 508 klienti, 22 kontorit ja 498 töötajat. Aasta kolmanda kvartali lõpuks oli pank väljastanud 82 515 pangakaarti, internetipanga kasutajaid oli 75 919.



Nordea Eesti filiaali varade maht oli tänavu septembri lõpus 3 protsenti suurem kui eelmisel aastal samal perioodil ja ulatus ligi 44,9 miljardi kroonini. Grupi varade kogumaht on 488,3 miljardit eurot.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles