Eluasemete ehituslube väljastati kolm korda vähem

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kraanad ehitusplatsil
Kraanad ehitusplatsil Foto: AP / Scanpix

Statistikaameti andmebaasist nähtub, et tänavu kolmandas kvartalis väljastati kolm korda vähem uute eluruumide ehituslube, kui mullu samal ajal, kasutusse lubatud eluruumide arv kahanes sama ajaga ligi kolmandiku.

Tänavu kolmandas kvartalis väljastati ehitusload 359 eluruumi ehitamiseks, mis on aastataguse 1035ga võrreldes ligi kolm korda vähem.

Ehituslubade taotluste puhul võib täheldada eluruumide keskmise suuruse kasvu, mis oli tänavu 159,9, mullu aga 129,2 ruutmeetrit.

Kasutusse lubati tänavu kolmandas kvartalis 689 uut eluruumi kasuliku pinnaga 76 900 ruutmeetrit, mis on ligi kolmandik vähem kui mullused 1024.

Kasutuslubade puhul on keskmine eluruum loataotlustes märgitutest tunduvalt väiksem, kolmanda kvartali näitajad möödunud aastal ja tänavu on vastavalt 83 ja 88,6 ruutmeetrit.

Mitteeluruume lubati tänavu kolmandas kvartalis kasutusse praktiliselt sama palju kui mullu samal ajal, vastavalt 233 ja 235, kasulik pind aga oli tänavu palju väiksem ehk 156 300 ruutmeetrit võrreldes aastataguse 261 900 ruutmeetriga.

Mitteeluruumide ehituslubade taotlusi esitati tänavu kolmandas kvartalis mullusest 729st 55 võrra rohkem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles