Püssi plaat läheb paremaks

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Püssi linn.
Püssi linn. Foto: Küllike Rooväli

Repo Vabrikud investeerisid 15 miljonit krooni kuiva laastu sorteerimisseadmetesse, mis peaks tunduvalt parandama puitlaastplaadi tugevusomadusi ja pinnakvaliteeti.

Septembris-oktoobris vahetati vabrikus välja kuiva laastu sorteerimisseadmed ning uuendati suur osa laastu transpordisüsteemidest, teatas ettevõte.

Uue Itaalia päritolu sõela kasutuselevõtt tõstab laastu kvaliteeti, stabiliseerides plaadi kihtide fraktsioonilise koosseisu ning eemaldades laastumassist kõige peenema osa - puidutolmu.

Repo Vabrikute juhataja Tiit Kolgi sõnul vähendab uuendus ka kulutusi gaasile ja elektrienergiale.

«Uuelt sõelalt eralduvat puidutolmu planeerime kasutada laastukuivatite kütusena maagaasi asemel - see on projekti majandusliku tasuvuse peamiseks tagajaks.»

«Ühtlasi paraneb mõju keskkonnale, kuna väheneb välisõhku lenduva puidutolmu kogus,» ütles Tiit Kolk, kes usub, et see peaks olema rõõmus uudis Püssi elanikele.

Riikliku abina said Repo vabrikud tööstusettevõtja tehnoloogiainvesteeringu toetust ka EASilt.

AS Repo Vabrikud on üks suurimaid eksportööre Eestis, 95 protsenti ettevõtte toodangust läheb 20 Euroopa, Aasia ja Põhja-Aafrika riiki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles