Keskkonnakomisjon algatas Nord Streami erakorralise arutelu

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gazpromi logoga gaasitorud
Gazpromi logoga gaasitorud Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Riigikogu keskkonnakomisjon otsustas arutada Läänemerre kavandatava gaasijuhtmega seotud keskkonnariske olulise tähtsusega riikliku küsimusena riigikogu täiskogus.

Keskkonnakomisjoni ettepaneku kohaselt toimub arutelu teisipäeval, 27. oktoobril esimese päevakorrapunktina.

Kuna tegemist on olulise tähtsusega riikliku küsimusega, soovib komisjon arutelule kaasata Eesti keskkonnateadlaste ettekande.

Teise päevakorrapunktina on komisjoni ettepanekul kavas arutada algatatud riigikogu avaldust «Läänemerre kavandatava gaasijuhtmega seotud keskkonnariskidest» eelnõu ja panna see lõpphääletusele.

«Avalduses pööratakse tähelepanu Läänemere riikide osalusele rahvusvahelistes kokkulepetes, käsitletakse ettevaatusprintsiipi keskkonnaküsimuste lahendamisel ja rõhutatakse parlamentaarse järelevalve ja spetsialistide kaasamise olulisest,» ütles eelnõu üles andes keskkonnakomisjoni esimees Mart Jüssi.

«Tahaksin avaldada tänu nendele riigikogu liikmetele, kes on sisuliselt panustanud selle avalduse koostamisse ja tsiteeriksin Goethet, kes ütles, et loodus nalja ei mõista, ta on alati aus, alati tõsine, alati karm, tal on alati õigus ja vead on inimeste pärusmaa,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles