«Made in Estonia» sai rohelise tule

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roheline tuli.
Roheline tuli. Foto: Margus Ansu

Valitsus kiitis heaks majandusministri Juhan Partsu strateegilise tegevuskava «Made in Estonia», mis on koostatud Eesti ettevõtete rahvusvahelistumise ja ekspordivõimekuse arendamiseks järgneva kolme aasta jooksul.

Tegevuskava hõlmab tegevuste loetelu, mis on olulised välisinvesteeringute kaasamise ning nende mõju suurendamise osas ja Eesti ettevõtete ekspordisuutlikkuse tõstmisel.

Tegevuskava ühendab varasemates strateegiates ette nähtud ja ka juba rakendatavad tegevused, luues tervikliku pildi sellest, kuidas toimib Eesti ettevõtete rahvusvahelistumise riiklik toetamine.

Lisaks toob tegevuskava välja rea uusi algatusi, mis vajavad elluviimist järgmise kolme aasta jooksul.

Tegevuskava elluviijad on majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, välisministeerium, rahandusministeerium, sotsiaalministeerium, haridus- ja teadusministeerium, keskkonnaministeerium, riigikantselei, EAS, KredEx ja Arengufond.

Erinevates tegevussuundades on kaasatud ka teised partnerid nagu kohalikud omavalitsused ja valdkonna mittetulundusühendused.

Strateegia rahastamine toimub riigieelarvest, Euroopa Liidu struktuurivahenditest ning võimalusel muudest allikatest.

Lõplike investeeringute summa sõltub administratiivsetest ja poliitilistest otsustest.

Peamine osa tegevustest toimuvad juba planeeritud eelarvete raames või tähendab tegevuskavas ette nähtud tegevussuund prioriteetide seadmist ning ülesannete täitmist asutuste olemasolevate tegevuskulude abil.

Tegevuskava täiendatakse vähemalt üks kord kolme aasta jooksul.

Tegevuskava elluviimine toimub igal aastal koostatava rakendusplaani alusel, mis määratleb lähimal aastal elluviidavate tegevuste spetsiifika, mahu ja organisatoorse korralduse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles